Welkom  de Nizinny Puppies Fokken Shows Medisch Foto's Evenementen Contact Links


Welkom op onze medische pagina.

 Wij zijn er trots op dat onze website steeds uitgebreider wordt en dat we u zo over steeds meer dingen kunnen informeren.

 U moet ten alle tijden naar uw eigen dierenarts gaan als er iets mis is met uw huisdier. We willen u informeren over algemene dingen.

 

Klik hier voor de gezondheidsenquête

 

      Dank aan kennel "de Warrige Witte" voor de foto

Wij willen graag weten hoe het met uw hondje is. U doet ons een groot plezier als u dit formulier wilt invullen en insturen. We denken dat we een gezond ras hebben en tot nog toe is dat steeds zo gebleken. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, hondjes met een akelige of lastige kwaal waar hij of zij maar niet vanaf komt. We willen graag weten of dit echt uitzonderingen zijn of dat er bijvoorbeeld een erfelijke aandoening de kop opsteekt.
We hebben een lijst van allerlei narigheden gemaakt waarvan we denken dat die relevant zouden kunnen zijn en u mag aangegeven of uw hondje ergens last van heeft en zo ja hoeveel. Als er voldoende gegevens binnen zijn gaan we deze (uiteraard anoniem) publiceren. U kunt dan uw hond vergelijken met het gemiddelde van hopelijk enkele honderden Nizinny’s. Als er een bepaalde aandoening vaak en/of in ernstige mate voorkomt wordt dit vanzelf gesignaleerd en daar kunnen de fokkers van ons ras hun voordeel mee doen.
 
- Het gevaar van de Processierups
- Informatie over Hartworm
- 
Informatie over Demodex
- 
Informatie over Teken
- 
Informatie over Tandsteen
- 
informatie over Anaalklieren
- 
Informatie over Vlooien
Voor- en nadelen van de castratie van een teef
- Voor- en nadelen van de castratie van een reu
-
Baarmoederontsteking bij de teef
Virusziekten bij de hond 1
Virusziekten bij de hond 2

- Informatie PRA
- Informatie cataract
- Informatie HD

 

 

NIZINNY VERBOND NEDERLAND