Welkom

 de Nizinny

Puppies

Fokken

Shows

Medisch

Foto's

Evenementen

Contact

Links


Wat is een show

Op de show Showuitslagen Showagenda


Oorsprong van de hondenshow
De oorsprong van de hondenshow ligt in Engeland. In dit land werd in 1859 de eerste show georganiseerd. In Nederland werd de eerste officiŽle show gehouden op 28 mei 1872 in Rotterdam. Was men vroeger al blij met de inschrijving van een tiental honden, tegenwoordig kan men rekenen op een inschrijvings aantal van zo'n 2500 honden.

De show
Een hondenshow is een wedstrijd tussen de ingeschreven honden. De jurering ligt in de handen van een keurmeester. Een keurmeester bepaald aan de hand van het uiterlijk van de hond welke hij/zij het beste vindt. Er wordt gekeken naar bouw en beweging, en de hond welke het meest aan de rasstandaard voldoet behoort te winnen.
Laat u niet ontmoedigen door een teleurstellende uitslag! Een keurmeester heeft immers ook een persoonlijke smaak, en de smaak van de ene keurmeester is anders dan die van de andere keurmeester. Ook is het showen van honden een vak apart wat geleerd moet worden. Een beginnende exposant zal zijn/haar hond minder goed kunnen presenteren dan een ervaren exposant, wat zijn weerslag vindt in het eindresultaat. Vraag de fokker van uw hond om advies. Een goede fokker zal u ook qua showen met raad en daad bijstaan.
 

Afbeeldingsresultaat voor eerste hondenshow nederland 1890

 

 

NIZINNY VERBOND NEDERLAND